Een autoresponder aanmaken in ActiveCampaign

Soms wil je gewoon gelijk een e-mail kunnen versturen als reactie op een inschrijving op een van je lijsten. En dat zonder een automatisering te maken. Een functie binnen ActiveCampaign die dit voor je kan doen is "autoresponder".
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Om een mail te versturen als een contact iets gedaan heeft, bijvoorbeeld inschrijven op een lijst, maak je een automatisering aan.
  Maar om nu een automatisering aan te maken om bijvoorbeeld alleen een bevestigings e-mail te sturen en daarna niets meer, is ook wat overdreven. Kan dat ook anders?
  Ja, gelukkig wel.

  Inschrijving op je nieuwsbrief

  Heel veel ondernemers hebben een inschrijfformulier op de website staan voor de nieuwsbrief. Ja, ik noem het gewoon even nieuwsbrief, ook al blijkt hier een soort taboe op te bestaan. Maar als ik nieuwsbrief schrijf, weet gelijk iedereen waar ik het over heb.

  Als een contact zich inschrijft voor je nieuwsbrief wil je waarschijnlijk een leuke, persoonlijke bevestiging sturen en daarna stuur je een campagne als het weer tijd is voor je nieuwsbrief. Uiteraard kun je ook een bericht laten verschijnen bij inschrijving, maar dat staat, vind ik persoonlijk, niet zo professioneel.

  Automatisering of niet?

  Nu kun je natuurlijk een automatisering maken, zoals je dat geleerd hebt, en daarna de automatisering weer stoppen.
  Maar als je verder niets in de automatisering zet kun je dat ook op een andere manier doen. namelijk via een autoresponder.

  Autoresponder

  Een autoresponder is te vergelijken met een out-of-office bericht. Iemand stuurt je een e-mail tijdens je vakantie en de persoon ontvangt gelijk een out-of-office bericht dat je niet aanwezig bent.
  Een autoresponder in ActiveCampaign werkt eigenlijk op dezelfde manier.
  Als iemand zich inschrijft op een lijst (de lijst waar je nieuwsbrief aan is gekoppeld) kun je gelijk een e-mail laten versturen met daarin een leuke persoonlijke bevestiging van de inschrijving en bijvoorbeeld aangeven wat het contact kan verwachten.

  Hoe maak je een autoresponder aan?

  Een autoresponder aanmaken is eigenlijk heel simpel. Als je wel eens een campagne hebt aangemaakt kun je ook een autoresponder aanmaken. Het zit namelijk binnen dezelfde functie van ActiveCampaign.
  Een autoresponder is denk ik een functie waarvan de meeste gebruikers van ActiveCampaign niet eens weten dat dit bestaat.
  In onderstaande video laat ik je zien hoe je een autoresponder aanmaakt. Onder de video beschrijf ik de stappen als je geen video wilt bekijken.

  Klik op ‘Campagne’ en klik rechtsboven op ‘Maak een Campagne’.
  In het scherm wat nu opent klik je op ‘Automatische Antwoorder’ in plaats van ‘Standaard’.

  In het volgende scherm selecteer je de lijst waar deze autoresponder betrekking op heeft.
  Daarna volg je de normale stappen om een e-mail te maken die je via een campagne wilt versturen.

  Als laatste kom je in de samenvatting van de e-mail van de campagne.
  Normaal kun je hier de campagne dan inplannen. Maar omdat je middels de autoresponder de e-mail gelijk wilt versturen na inschrijving op je lijst staat hier een andere optie.

  Je kunt hier aangeven of je de autoresponder eventueel nog wilt versturen naar bestaande contacten in de betreffende lijst, dus contacten die al in de lijst staan of niet. Standaard staat dit op uit.
  Daaronder kun je aangeven wanneer je de campagne wilt versturen naar de nieuwe inschrijvers, onmiddelijk, wat standaard is, en anders kun je dit selecteren een aangeven met welke vertraging je de campagne wilt versturen.
  Daarna klikken op afronden en je autoresponder staat klaar voor verzending.

  In tegenstelling tot een normale campagne, kun je deze campagne altijd bewerken, dus mocht je de e-mail nog willen aanpassen kan dat altijd.

  Mocht je vragen hebben over dit onderwerp laat het onderstaand weten.

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x