Wachten in een automatisering uitgelegd

Een terugkerende vraag is wat de werking van een tijdslimiet is in een wachtactie in een automatisering. In deze tip ga ik daar verder op in.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Voorwaarden en werkstroom

  Binnen een automatisering kun je, zoals je waarschijnlijk al weet, allerlei voorwaarden instellen om zo te bepalen hoe een contact door je automatisering heen gaat.
  In de categorie ‘voorwaarden en werkstroom‘ bestaat de voorwaarde ‘wacht‘.

  Wacht

  De wachtactie pauzeert de automatisering voor het contact bij deze stap. Je kunt aangeven hoe lang een contact moet wachten voordat het contact doorgaat met de volgende stap in de automatisering.

  winst met activecampaign selectie wacht

  Er zijn twee soorten wachtacties:

  Een bepaalde tijd wachten

  winst met activecampaign selectie wachtvoorwaarde bepaalde tijd

  Contacten wachten in deze stap gedurende een periode die je opgeeft en gaan daarna door met de volgende stap in de automatisering. 

  1. standaard scherm na selectie wachten op
  2. Alle opties die je kunt kiezen bij wachten op

  Contacten wachten in deze stap gedurende een periode die je opgeeft bij de opties (bovenstaand plaatje 2)  en gaan daarna door met de volgende stap in de automatisering.

  TIP

  Ik gebruik aan het einde van de automatisering, voor de actie einde automatisering altijd een wachttijd van 300 dagen, zodat ik rustig kan nadenken of ik nog extra stappen of e-mails wil toevoegen. Zo blijven de contacten in de automatisering zitten. Mocht ik later nog een actie toevoegen dan wijzig ik de 300 dagen in 5 minuten en dan gaat iedereen naar de volgende stap.

  Wachten tot aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan

  Contacten wachten in deze actie totdat aan bepaalde voorwaarden is voldaan, bijvoorbeeld tot een bepaalde datum en/of tijd. Er zijn heel veel mogelijkheden die hier gebruikt kunnen worden.

  Wacht voorwaarden maak je met de selectie opties die worden aangeboden worden gecreëerd met de editor (zie onderstaand plaatje). 

  Tijdslimiet

  Daarnaast heb je de mogelijkheid om een tijdslimiet in te stellen voor hoe lang een contactpersoon in deze actie wacht als deze niet voldoet aan de voorwaarden om door te gaan.

  Door een tijdslimiet op te nemen, zorgt dat ervoor dat een contactpersoon in die stap zal wachten totdat ze voldoen aan de voorwaarden om te worden vrijgegeven OF totdat ze die tijdslimiet bereiken. Dus als de tijdslimiet eerder wordt bereikt dan de voorwaarden gaat het contact op dat moment verder in de automatisering.

  Vragen?
  Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze tip, laat het mij onderstaand weten.

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Nieuwste
  Oudste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Paul
  4 jaren geleden

  Dag Jan,

  Als mensen zich inschijven voor een workshop, dan komen ze terecht in een automation en ontvangen ze een herinneringsmail twee dagen voor aanvang. Daarvoor stel ik een ‘wacht tot die datum’ in. Wanneer mensen zich nu inschrijven ná deze wachtdatum, dus bv. 1 dag voor aanvang, blijven ze steken in de automation bij deze wachtvoorwaarde. Ze ontvangen dan niet meer de mails die later nog ingeprogrammeerd zijn. Hoe kan ik dit oplossen?

  Paul
  Antwoord aan  JanEverts
  4 jaren geleden

  Dank voor je snelle antwoord, Jan.

  Ik kan dan bij tijdslimiet echter alleen een aantal dagen instellen en niet een datum.

  Tijdslimiet.jpg
  Paul
  Antwoord aan  JanEverts
  4 jaren geleden

  Ik vond deze pagina en heb de automation van AC kunnen downloaden. https://www.activecampaign.com/marketplace/recipe/writing-workshop-series/confirm.

  Is de goal dan de aanvangsdag van de workshop?

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  6
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x