Je bedrijfsprocessen in ActiveCampaign

Hoe prettig zou het zijn als je één tool hebt waar je veel in kan doen? Zet je bedrijfsprocessen in ActiveCampaign, en bespaar jezelf veel tijd.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Als eerste is ActiveCampaign natuurlijk een geweldig e-mail marketing of nog beter een marketing automation systeem.
  Maar misschien heb je je wel eens afgevraagd waarvoor je ActiveCampaign nog meer kan gebruiken.
  Wat dacht je van je bedrijfsprocessen.

  CRM in PLUS versie

  In de PLUS versie van ActiveCampaign zitten ontzettend veel handige opties. De belangrijkste is eigenlijk wel het Customer Relation Management gedeelte. Een van de redenen dat voor ‘kleine’ ondernemers blijven zitten op de LITE versie is het feit dat ze geen CRM systeem nodig hebben.

  Processen of workflow

  Je kunt het CRM systeem ook als proces of workflow tool gebruiken voor jouw onderneming.
  Taken die veelvuldig terugkomen kun je automatiseren. Je kunt jezelf reminders laten sturen en als je die taak hebt afgerond kan er gelijk een vervolgactie worden gestart.

  Wanneer gebruik je dat?

  In mijn geval gebruik ik het voor handelingen die ik niet gelijk kan afronden of voor processen die niet veel voorkomen. Processen of workflows die stap voor stap moeten worden uitgevoerd. Ik heb regelmatig dat ik een proces uitvoer en dat ik dan weer een stap vergeet, omdat ik het niet zo vaak hoef te doen.
  Dat heb ik nu opgelost door een proces in te richten in ActiveCampaign die mij stap voor stap verteld wat ik moet doen en wanneer.

  Heb je een team?

  Als je een team hebt is het al helemaal ideaal om het in ActiveCampaign te gaan gebruiken. De Plus versie heeft in tegenstelling tot de LITE versie de optie om 25 gebruikers toe te voegen en je kunt per gebruiker rechten toe kennen.

  Stel jij start een proces op waarbij andere leden van je team (en dat kan natuurlijk ook een VA zijn of misschien projectleden) een taak moeten uitvoeren. De basisregel voor mij is dat dit minimaal een paar keer gaat voorkomen. Je gaat niet automatiseren wanneer je iets één keer uitvoert natuurlijk.

  ActiveCampaign zal dan op basis van het opgezette proces automatisch een taak aanmaken voor het teamlid en de taak toewijzen aan dat teamlid, indien gewenst met een notificatie. Zodra het teamlid de taak heeft uitgevoerd en afgevinkt wordt de taak doorgezet naar de volgende in het proces, en indien noodzakelijk een terugkoppeling aan de eigenaar van het proces. Zo kun je het proces uiteraard zo kort of lang maken als noodzakelijk.

  Repeterende processen

  Zoals eerder gezegd kun je dit heel goed gebruiken voor processen die vaak of herhaaldelijk voorkomen.
  Het is ook, een methode om als je bijvoorbeeld nu nog alleen bent, ene prima optie om hier je bedrijfsprocessen in op te zetten. Handig als je op een later moment wel teamleden gaat krijgen en zo een prima inwerkproces hebt gemaakt.

  Ik gebruik het nu om bijvoorbeeld voor nieuwe klanten die zich aanmelden voor ActiveCampaign. Daar moet ik een aantal handelingen voor uitvoeren. In het verleden vergat ik wel eens een stap. Dat is verleden tijd. Alle handelingen staan nu in ActiveCampaign en als ik het proces start, krijg ik netjes opdrachten wat ik moet doen en wanneer dat gedaan worden.

  PLUS of LITE

  Voor mij is het duidelijk. Ik heb een tijd lopen aanhikken tegen de kosten van de PLUS versie, maar het heeft zich al terug verdiend. Alle tijd die ik spendeerde om ‘vergeten’ taken alsnog uit te voeren op een natuurlijk niet goed moment is voorbij.
  Ik werk nu efficiënter en sneller, en dat levert een hoop ‘verloren’ tijd op.

  Los van het gebruik van het CRM gedeelte is het dus echt een aanrader om het te gebruiken voor je onderneming waar je repeterende taken voor hebt. Die beschrijf je nu een keer in ActiveCampaign en daarna start je het gewoon op, of zelfs geheel automatisch op basis van een datum of een gebeurtenis.

  Andere functionaliteiten

  Naast het CRM gedeelte zitten er nog meer functies in de PLUS versie. Binnenkort komt er een uitgebreide tip/artikel over de verschillen van beide versies.

  Interesse in de PLUS versie?

  Om een idee te geven van de investering die je doet. De prijs van de PLUS versie is afhankelijk van het aantal contacten die je hebt ongeveer 2 tot 2,5 keer zoveel. Zoals gezegd ik heb er tegen aan gehikt, maar bedenk hoeveel uur je kunt besparen. Voor mij was de keuze toen snel gemaakt.
  Wil jij upgraden naar PLUS, neem dan contact met mij op.

  Welke bedrijfsprocessen zou jij willen automatiseren?

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x