Wachtwoord aanpassen

Wachtwoorden. Een soort haat liefde verhouding is dat voor de gemiddelde ondernemer. Een moeilijk te raden wachtwoord wat ook nog aan allerlei eisen moet voldoen. Lastig.... Maar aan de andere kant een makkelijk te raden wachtwoord kan anderen zomaar toegang geven tot jouw klanten... Tijd voor een serieuze blik naar jouw wachtwoorden.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Ik had geen enkele inspiratie om een tip te schrijven. Soms wordt de inspiratie je in je schoot geworpen. 24 november blijkt de ‘Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag’ te zijn. Nooit van gehoord maar dat kan ik nu mooi gebruiken.

  Belang van een goed wachtwoord.

  Heeft deze ‘Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag’ een relatie met ActiveCampaign? Indirect wel. Jouw ActiveCampaign-account heeft namelijk ook een wachtwoord.
  Waarschijnlijk heb je dat ooit een keer ingesteld en nooit meer gewijzigd. Toch?

  Iedereen weet dat een wachtwoord belangrijk is, maar bijna iedereen vindt een wachtwoord ook heel erg lastig. Het moet aan allerlei voorwaarden voldoen om enigszins veilig te zijn.
  Doe je dat niet dan is je wachtwoord relatief simpel te achterhalen.
  Wees je bewust dat je ActiveCampaign account veel privacy-gegevens bevat. Jouw (potentiële) klanten zitten namelijk in jouw account.

  Hier heb je dus een behoorlijke verantwoordelijkheid.
  Het wachtwoord kan dus maar beter heel erg lastig te raden zijn.

  Wachtwoord wijzigen

  Hoe wijzig je eigenlijk je wachtwoord in ActiveCampaign?
  Ga naar ‘Instellingen’ (het tandwiel links onderaan) en klik dan op ‘Account’.
  Onderaan in het scherm account kun je een nieuw wachtwoord instellen.

  Nog veiliger?

  Wil je nog meer beveiliging aanbrengen? Wat op zich een logisch gevolg zou kunnen zijn voor de toegang naar jouw klantgegevens; dat kan.
  Klik op ‘Instellingen’ en dan op ‘Beveiliging’.In dit scherm kun je meervoudige verificatie aanzetten.

  Meervoudige verificatie.

  Iets wat de meesten mensen heel erg lastig vinden. Maar goed we hebben het net over veiligheid gehad en jouw plicht om jouw klantgegevens zo goed mogelijk te beschermen.
  Meervoudige verificatie zorgt ervoor dat je een smartphone nodig hebt om na het in vullen van je wachtwoord een extra code in te vullen op je smartphone. Zo weet ActiveCampaign zeker dat jij het bent.

  Als je meervoudige verificatie aanzet komt er een scherm met een QR code. Die kun je met je telefoon scannen en dan met bijvoorbeeld de Google authenticator app een code aanmaken.

  Als je de volgende keer inlogt wordt de code gevraagd die je kunt genereren met Google authenticator.

  Moeilijke wachtwoorden

  Ondanks het gebruik van meervoudige verificatie adviseer ik je nog steeds om een moeilijk te raden wachtwoord te gebruiken.
  Ik zelf gebruik hiervoor 1Password (geen affiliate link). Dat is een zogenaamde wachtwoordkluis. Er zijn uiteraard meerdere programma’s die dit voor je kunnen doen. Zoek gerust op Google.
  Het voordeel hiervan is dat je voor elke wachtwoord wat je gebruikt een andere wachtwoord kunt laten genereren. Geloof mij dat zijn wachtwoorden die jij niet kunt onthouden.
  Je hebt slechts 1 hoofdwachtwoord nodig (en die moet dan uiteraard wel lastig te raden zijn) en de rest doet het programma voor je.

  Ik heb het gelijk ingesteld. En jij?

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x