Hoe kan ik contacten importeren en exporteren in ActiveCampaign

Een segment via de geavanceerde zoekfunctie maken is goed te doen in ActievCampaign. Maar soms is het makkelijker om een uitgebreide selectie te maken in Excel. Hiervoor dien je de contacten te exporteren en weer te importeren. In deze TIP laat ik je zien hoe je dat doet.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Contacten importeren en/of exporteren

  ActiveCampaign heeft uiteraard een import en export functie voor contacten. Hiermee kun je simpel contacten van bijvoorbeeld een andere autoresponder importeren of je contacten exporteren.

  TIP

  Gelijk maar een tip delen, maak regelmatig een export van al je contacten zodat je dit als een backup van je ActiveCampaign kunt beschouwen. Het is natuurlijk geen volledige backup, maar je hebt wel je contacten met hun eigenschappen.

  Contacten importeren

  Het importeren van contacten gebeurt op basis van een zogenaamd CSV bestand. CSV staat formeel voor comma separated values. In de volksmond veelal comma separated file genoemd. Dit is een speciale opmaak van een bestand wat door vele programma’s zoals ook ActiveCampaign kan worden ingelezen.

  Om te kunnen importeren heb je dus een bestand nodig, bijvoorbeeld een excel bestand met daarin rijen waar de naam (evt voor- en achternaam) en het e-mailadres in staan. Dit is voor ActiveCampaign eigenlijk wel het minimum.
  Het excel bestand kun je opslaan als CSV bestand waardoor het dus te importeren is.

  Tijdens het importeren kun je tag/labels meegeven en aangeven op welke (bestaande) lijst de contacten moeten komen. Wil je dat in een nieuwe lijst doen, zorg dan dat je voor het importeren eerst die nieuwe lijst aanmaakt.

  Hoe importeer je contacten?

  In onderstaande video laat ik je zien hoe je contacten in ActiveCampaign kunt importeren.

  Uitgebreidere selecties maken

  Natuurlijk kun je in ActiveCampaign een selectie maken van je contacten. Ook uitgebreidere of geavanceerde selecties. Meestal lukt het mij wel om in ActiveCampaign mijn segmenten aan te maken. Soms vind ik het makkelijker om dat in Excel te doen. Daar heb je nu eenmaal veel meer mogelijkheden om selecties te maken.

  Exporteren contacten voor een bewerking in Excel

  Gelukkig is het eigenlijk heel simpel om je contacten te exporteren naar Excel en daar je bewerking in te doen en dan de contacten weer importeren.

  Als eerste exporteer je alle contacten of een eerder gemaakt segment, war je mee wilt werken naar een csv bestand. Dit csv bestand lees je in in bijvoorbeeld excel en zet je deze om naar een regulier excel bestand. (Ik laat dat allemaal zien in onderstaande video).
  Dan maak je je selectie of filters. Als je hiermee klaar bent zet je de eindselectie over in een nieuw excel bestand.

  Eigenlijk heb je alleen de e-mailadressen nodig, tenzij je de contacten wilt verrijken met extra data.

  Importeren middels bijwerken van bestaande contacten

  Nu kun je het bijgewerkte csv bestand weer importeren. Van belang is nu wel dat je de contacten tijdens het importeren gaat bijwerken. 

  Normaal zal een import alleen nieuwe contacten toevoegen. Nu hebben we natuurlijk bestaande contacten en dus kies je onderaan het importscherm voor bijwerken van de contacten.

  In onderstaande video laat ik je zien hoe je bovenstaande stappen uitvoert.

  Ik hoop dat je met bovenstaande instructies nu zelf ook je contacten kun importeren en exporteren om bewerkingen uit te voeren op je ActiveCampaign contacten.

  Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat ze gerust onderstaand achter.

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Nieuwste
  Oudste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Kaylee Oppelaar
  1 maand geleden

  Hoi Jan,

  ik probeer een export te maken uit Active Campaign van alle contacten die zich de laatste 3 jaar hebben ingeschreven. Kun jij me daarbij helpen?

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  2
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x