ActiveCampaign bestand toevoegen aan e-mail

ActiveCampaign – Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een e-mail?

Ik krijg veel vragen over hoe je nu een bijlage kan toevoegen aan een e-mail in een ActiveCampaign campagne of automatisering. Het antwoord is vrij simpel; het kan wel, maar het is zeker niet aan te raden. In dit artikel de achterliggende reden en een alternatieve oplossing om toch je bijlage af te leveren.
boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Versturen van bestanden (bijlagen) in e-mails

  Ondernemers willen vaak bestanden, zoals pdf’s, word- of andere bestanden, naar hun contacten sturen. Met ActiveCampaign kun je deze inhoud eenvoudig naar je contactpersonen verzenden en tevens een van je belangrijkste statistieken bijhouden.

  Hoewel het mogelijk is om bestanden direct toe te voegen aan e-mails die zijn gemaakt met de optie “Uit het niets opgebouwd> Aangepaste HTML” of de optie “Uit het niets opgebouwd> Alleen tekst”, raad ik dat zeker niet aan, omdat er betere manieren zijn om deze bijlagen te verspreiden en tegelijkertijd inzicht te krijgen in de effectiviteit van je campagnes.

  Een bestand of bijlage toevoegen aan een e-mail

  Als je bestanden naar je contactpersonen wilt verzenden, wordt het aangeraden het bestand op te slaan op een platform van derden, zoals Dropbox, Google Drive of op je website, en vervolgens vanuit een e-mail een koppeling naar dat bestand maken.
  Dit heeft verschillende voordelen:

  1. Je kunt de betrokkenheid van de abonnee volgen.
   Door vanuit een e-mail een link naar het bestand toe te voegen, kun je ook bijhouden wie op de link heeft geklikt. Als het bestand op je website wordt opgeslagen, kun je ook paginabezoeken bijhouden met behulp van de functie Site Tracking. Je kun deze betrokkenheid gegevens gebruiken om segmenten te maken, een contact een tag geven, contacten toe voegen aan een automatisering, contactscores aan passen en meer. Als je in plaats daarvan een bestand direct aan een e-mail toevoegt, kun je deze nuttige gegevens verzamelen.
  2. Je voorkomt dat de e-mail met bijlage in de spamfolder komt.
   Marketing e-mails (jouw e-mails vanuit ActiveCampaign) die bestanden bevatten, worden bijna altijd als spam gemarkeerd door internetproviders vanwege de opkomst van op bijlagen gebaseerde e-mailvirussen. En zelfs als ze door een spamfilter heenkomen, kan het contact nog steeds denken dat het spam is en het als zodanig markeren. Dit kan jouw betrouwbaarheid in het afleveren van e-mails, maar ook je domeinnaam en afzender reputatie schade aanbrengen.
  3. Je voorkomt trage aflevertijden.
   Als je bestanden rechtstreeks aan een e-mails toevoegt, kan het bericht groter worden. Wanneer dit gebeurt, kun je vertragingen verwachten bij contactpersonen die jouw berichten ontvangen. Aangezien je alleen vanuit een e-mail een koppeling naar het bestand maakt, wordt het bericht niet groter en krijgen contactpersonen veilig en snel de informatie die ze nodig hebben.
  4. Je e-mail zal minder snel geweigerd worden.
   Bestanden (bijlagen) die aan e-mails zijn toegevoegd, hebben meer kans om te worden teruggestuurd vanwege overschrijding van opslagruimte en bestandsgrootte. Door in plaats daarvan een koppeling naar een bestand (bijlage) te maken, kun je dit probleem voorkomen en ontvangen de contacten uw contacten.

  Voeg een bestand (bijlage) toe wat op je eigen website is opgeslagen

  Een andere methode die je kunt gebruiken, is het bestand op je website op te slaan en vervolgens de link in de e-mail op te nemen.

  Een link toevoegen aan uw e-mail:

    1. Kopieer de URL van het bestand op je website;
    2. Open de e-mail waar je een bestand aan wilt toevoegen;
     • Als je een bestand aan een campagne wil toevoegen, ga je naar de pagina Overzicht campagnes en klik je op “Doorgaan” voor die campagne.
     • Als je een bestand aan een e-mail in een automatisering wilt toevoegen, ga je naar de pagina Overzicht automatisering, klik op “Bewerken” voor de automatisering waarin de e-mail zich bevindt> klik op de e-mail> klik op “Bewerken”.
    3. Zoek de tekst waar je de link aan wilt toevoegen en selecteer deze.

    4. Klik op het koppelingspictogram en plak de URL van uw bestand in het daarvoor bestemde veld. Klik vervolgens op ‘OK’.

    5. Klik op ‘Opslaan en afsluiten’.

  Een bestand toevoegen via de ActiveCampaign Dropbox integratie

  Dropbox is een cloudopslagservice die gebruikt kan worden om bestanden te uploaden en te bewaren. Dankzij de ActiveCampaign integratie kun je vanuit een e-mail in een campagne en/of automatisering direct een koppeling maken naar een bestand dat is opgeslagen in Dropbox.

  Gebruik de ActiveCampaign Dropbox-integratie om bestanden toe te voegen aan e-mails in een campagnes en/of  automatisering.

  Een bestand direct aan een e-mail toevoegen

  Als je een e-mail hebt gemaakt met de optie “Uit het niets opgebouwd> Aangepaste HTML” of de optie “Uit het niets opgebouwd> Alleen tekst”, kun je één .DOC-, .DOCX-, .JPG- of .PDF-bestand toevoegen dat niet groter is dan 1 Mb aan een bericht.
  Ter herinnering: het wordt niet aangeraden om bestanden direct aan een e-mail toe te voegen.

  Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om bestanden rechtstreeks toe te voegen aan één-op-één e-mails of e-mail in campagnes en/of automatisering die zijn gemaakt met de e-mailontwerper.

  Om een bestand direct aan uw e-mail toe te voegen:

  1. Maak een e-mail in een campagne of automatisering met de optie “Uit het niets opgebouwd> Aangepaste HTML” of de optie “Uit het niets opgebouwd> Alleen tekst”.
  2. Klik in het scherm van de e-mail editor  op de paperclip rechtsboven in het scherm.
  3. Klik op de knop “Bestand kiezen” om het bestand te selecteren. Je kunt slechts één bestand per e-mail bijvoegen. Het bestand mag niet groter zijn dan 1 megabyte en moet een van de volgende bestandstypen zijn: .DOC, .DOCS, .JPG of .PDF.
  4. Klik op ‘Sluiten’ en vervolgens op ‘Opslaan en afsluiten’.
  (bron: activecampaign.com, vrij vertaald)
   
  Ik ben benieuwd wat jouw oplossing is? 
  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  Winst met ActiveCampaign

  Copyright © 2021 Jan Everts

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
  ()
  x