Mijn software lijst

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Ik krijg redelijk vaak de vraag welke software ik gebruik. In dit artikel zal ik je een overzicht geven van mijn software pakket. Ook de strategie daarachter. 
  Dit artikel is in opbouw dus kijk zo af en toe eens of er nog wijzigingen zijn.

  Mijn strategie

  De ontwikkeling van mijn software strategie zal gelijk zijn aan elke andere ondernemer tijdens de start van de onderneming.
  Ik denk dat het bij mij ook nog een stukje erger is. Ik ben namelijk een echte ‘geek’ als het gaat om software. Als ik iets leuk zie koop ik het ga ik kijken wat het kan. Is dat in het belang van mijn strategie? Niet echt. Maar ‘ I loev it”. Daarnaast levert het mij veel inzichten in wat er allemaal in de wereld te koop is en kan ik dat gebruiken in adviezen naar mijn klanten.
  Het hoort eigenlijk niet thuis in mijn primaire doelstellingen, maar ach ik heb er mee leren leven en ontzettend veel van geleerd. Als ik nu ook nog leer om het binnen 30 of 60 dagen weer in te leveren zou ik aardig wat geld bespaart hebben :-).

  Huidige strategie
  Ondanks mijn ‘tic’ ben ik welk aardig tot een goed werkende strategie gekomen. Daarbij komen mijn inzichten die ik al als Business Proces Manager heb opgedaan, wel van pas.
  Ik ben begonnen met de backoffice processen. Aangezien de boekhouding van belang is en ik (zie onderstaand) gekozen heb voor Moneybird is een van de vereiste dat alles daar geautomatiseerd in kan komen. Ik wil geen aparte facturen handmatig maken of inlezen. Dat geeft rust en helpt mij op software links te laten liggen die daar niet aan voldoet. Mogelijk dat ik daar in de toekomst van afwijk als dat nodig is, maar nu is dit mijn keuze.

  Voor de frontoffice processen is het duidelijk dat ik ActiveCampaign als leidraad hanteer. Dit is ook mijn CRM systeem (vanaf het PLUS pakket heb je dat tot je beschikking). De andere eis is dat alles geautomatiseerd moet kunnen. Als ik iets meer dan een keer moet doen zoek ik naar een geautomatiseerde oplossing.

  Bovenop dat alles wil ik dat de meeste pakketten geschikt zijn om te kunnen samenwerken of er in ieder geval meer dan een gebruiker kan worden aangemaakt. Dit om zaken te kunnen uitbesteden of online te kunnen samenwerken. 
  De andere eis is dus dat alle software oplossingen online beschikbaar moeten zijn, zodat ik overal in de wereld op een PC met een browser kan werken.

  Mijn backoffice pakket

  Moneybird

  Mijn boekhouding doe ik met Moneybird. Ik heb in het begin gewerkt met boekhouden in Excel en nog wat andere tools, maar dat voldeed niet. Ik kreeg problemen met integratie van andere tools. Na lang zoeken ben ik toen uitgekomen op Moneybird. Het integreert naadloos met mijn frontoffice pakketten waardoor vrijwel alles geautomatiseerd verloopt.

  Google Workspace

  Na jaren te hebben gewerkt met Office 365 ben ik overgestapt naar Google Workspace. Mijn voornaamste reden was dat ik geen lokale apps hoef te installeren (dat is ondertussen geloof ook ook niet meer nodig) en dat alles heel simpel werkt. Daarnaast is de integrate met heel veel tools mogelijk.

  ReMarkable 2

  Ja ik weet het dat is geen software, maar wel de meest handige uitvinding die ik ken. Ik heel wat schrijfblokjess losse papieren etc en was alles kwijt of wist niet meer waar wat staat. Met deze ReMarkable is mijn leven een stuk makkelijker geworden. Altijd alles bij de hand en de mogelijkheid om gemaakte aantekeningen gelijk als tekst- of pdfbestand op te slaan op mijn Google Drive.

  Screencast-O-matic

  Is het nu back- of frontoffice. Voor mij eigenlijk beide. Ik gebruik het voor het maken van instructie video’s die ik heel snel via een quick link in een mail kan mee sturen. Daarnaast gebruik ik het ook voor opnames van mijn online trainingen.
  Screencast-o-matic is voor mij onmisbaar.

  Mijn frontoffice pakket

  WordPress

  Ik zou bijna zeggen What Else?

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x