ActiveCampaign of MailBlue? Wat is het verschil?

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Is er een verschil tussen ActiveCampaign en MailBlue?

  Dit kan een heel erg kort blog zijn. Want? Er is geen verschil tussen beiden, het antwoord is dus Nee.
  MailBlue is gewoon Active Campaign. Laat je niet gek maken door de reclame uitingen dat MailBlue de Nederlandse versie is van ActiveCampaign want dat is gewoon niet waar.
  ActiveCampaign is gewoon in te stellen, net als WordPress, in het Nederlands.

  Even ter verduidelijking, dit is geen vergelijking tussen de diensten die ActiveCampaign, MailBlue of ikzelf lever, maar puur het product ActiveCampaign.

  Waarom wil dan iedereen overstappen naar Mailblue?

  Ook hier kan ik kort zijn en misschien mijzelf wat verwijten, zij hebben een hele goede marketing opgezet, maar soms wat misleidend in mijn ogen. 

  Wat is MailBlue dan?

  MailBlue is een onderneming die ActiveCampaign verkoopt onder de naam MailBlue.
  Echter er is maar één ActiveCampaign product.
  Het ‘probleem’ van ActiveCampaign, wat ik persoonlijk nog steeds niet begrijp, is dat ActiveCampaign het toestaat om ActiveCampaign te verkopen als ‘whitelabel‘. Wat is dat? Dat je toestemming hebt om een product onder een andere naam te verkopen. En dat is precies wat MailBlue heeft gedaan. Zij verkopen ActiveCampaign onder de naam MailBlue. Slim?, absoluut. Misleidend? In mijn ogen wel. Heel veel ondernemers denken namelijk dat MailBlue iets anders is dan ActiveCampaign en dat alleen MailBlue in het Nederlands is. Maar dat is dus niet zo. Zoals eerder gezegd het is gewoon ActiveCampaign, verkocht onder de naam MailBlue maar je krijgt gewoon ActiveCampaign.

  In theorie zou ik dus ActiveCampaign kunnen gaan verkopen als MailOrange bijvoorbeeld. Alleen zie ik het nut niet om dat te doen. Het schept alleen maar verwarring.  Ik krijg zelfs af en toe vragen van mijn klanten of ze niet beter kunnen overstappen naar MailBlue. Gelukkig kan ik snel uitleggen dat dit niet nodig is omdat ze niets anders krijgen dan ze nu hebben.

  Reseller

  ActiveCampaign werkt met resellers, net zoals ik dat ook ben (met janeverts.com) en vele anderen in Nederland en wereldwijd.
  MailBlue is ook een van de resellers van ActiveCampaign in Nederland. 

  Wat doet een reseller eigenlijk?
  Een reseller neemt een deel van de administratie over van ActiveCampaign en krijgt daarvoor een vergoeding.
  De facturatie is een van die zaken die door een reseller wordt overgenomen. Daardoor krijg jij als klant niet een factuur van ActiveCampaign zelf maar van de reseller. De reseller wordt maandelijks belast voor het abonnement en de reseller moet maar zorgen dat de klant de reseller betaald.

  Daarnaast heeft de reseller, een wederverkoper in goed Nederlands, het beheer over het account. Daardoor kan er makkelijker ondersteuning worden gegeven.

  Wij bieden Nederlandse Support

  Ook zo’n reclame uiting van veel resellers. ‘Wij bieden Nederlandse support’ zie je dan staan.
  Een van de plichten van een reseller is, support leveren aan de klanten. En aangezien we in Nederland wonen geven de resellers dus support in het Nederlands. Nederlandse support leveren is dus geen uniek verkoopargument maar gewoon een plicht.
  Uiteraard lever ik ook gewoon support in het Nederlands maar ook in het Engels als dat nodig is.
  De reseller is het aanspreekpunt, als de reseller geen antwoord heeft, zal de reseller een support vraag indienen bij ActiveCampaign en het op die manier afhandelen.
  Mag jij als klant nog rechtstreeks een vraag indienen bij ActiveCampaign? Formeel niet, maar ActiveCampaign zal je gewoon helpen. Het is dus de bedoeling om de vraag bij de reseller neer te leggen. 

  Ik heb hiervoor een Facebookgroep, maar ook een kennisbank en vragen via de mail kan natuurlijk ook.
  Ben je nog geen lid van mijn Facebookgroep? Word dan gelijk even lid als je dit leest.

  ActiveCampaign Partner of ActiveCampaign Certified Consultant, let op de titel

  Een Certified Partner bestaat officieel niet. Je bent een Partner van ActiveCampaign als je een reseller overeenkomst hebt afgesloten. Dat is geen certified partner, die naam wordt door een aantal resellers misbruikt.
  Er zijn wel Certified Consultants.
  Ik ben sinds 2017 een van de 5 Certified Consultants in Nederland (cijfers juli 2023). Een Certified Consultant moet elk jaar een traject doorlopen om gecertificeerd te blijven. Je hebt hiermee een soort van extra garantie dat het met de kennis wel goed zit. Dat wil niet zeggen dat andere resellers van ActiveCampaign geen goede kennis hebben, zij hebben alleen het traject voor Certified Consultant niet gevolgd.

  Doet janeverts.com nog wat extra's?

  Ja, ik zeker wel. Mijn klanten zijn tevreden, kijk gerust naar de Google reviews :-).
  Ik lever veel tips in mijn blogs maar ook via een jaar lang elke maandag een tip in je mailbox.

  De meeste resellers berekenen de $ prijs van ActiveCampaign gewoon in euro’s en dan uiteraard nog de BTW. Bedenk even wat je dan betaald voor ‘gratis’ Nederlandse support.

  Als een van de weinige resellers in Nederland bereken ik een deel van mijn korting door in de tarieven en ben je dus goedkoper uit. 
  Ook krijg je  standaard toegang tot een uitgebreide gratis basis training en ben ik heel goed bereikbaar en benaderbaar.

  Overstappen is binnen een paar dagen gebeurt en er wijzigt niets aan je account. Alles blijft hetzelfde.
  Overstappen kan ook als je nu bij een andere reseller zit als je dat zou willen, neem dan even contact op.

  5 1 stem
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x