Segmenteren in ActiveCampaign

Segmenteren van je doelgroep binnen ActiveCampaign is belangrijk. De juiste mail, naar de juiste persoon op het juiste moment. Daar gaat e-mailmarketing over. Hoe zorg jij er nu voor dat je jouw e-mails naar de juiste persoon verstuurd?
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Stuur jij de Juiste e-mail, naar de Juiste persoon op het Juiste moment?

  Helaas zal niet iedereen hier ja op kunnen zeggen, en dat is jammer.
  Veel ondernemers sturen elke e-mail naar iedereen die op de lijst staan. Hier doe je niet alleen jezelf mee te kort maar ook je (potentiële) klant.

  Bedenk eens hoe jij het zou vinden als je van een ondernemer waar je op de e-maillijst staat telkens maar weer e-mails ontvangt die niet aansluiten op jouw behoefte. Zeg eens eerlijk, hoe vaak gebeurt dat? En hoe vaak doe jij dat?

  Segmenteren

  Omdat naar mijn mening segmenteren een van de belangrijkste onderdelen is van e-mailmarketing, zal ik hier in de toekomst meerdere tips over maken

  Wat is segmenteren?

  Segmenteren is, zoals ik in mijn boek in stap 7 uitleg, het op basis van jouw criteria indelen van groepen leads of klanten die min of meer gelijke behoeften hebben. In vrije vertaling; de leads en je klanten die in je e-maillijst staan een label geven met een bepaalde interesse.’ Middels segmenteren zorg je ervoor dat je de juiste informatie stuurt naar het juiste contact, waardoor de relatie beter en beter wordt. Dit kan uiteindelijk resulteren in meer omzet en dat is toch waar je het als ondernemer uiteindelijk ook voor doet.

  Hoe kun je segmenteren?

  Sinds enige tijd is het in ActiveCampaign mogelijk om segmenten aan te maken en te bewaren. Zo kun je een soort van bibliotheek van segmenten maken die je kunt gebruiken bij het versturen van campagnes.

  Ik heb voor het gemak een video gemaakt over hoe je en waar je een segment kunt aanmaken en hoe je die kunt inzetten bij het versturen van een campagne.

  Wat wil jij nog weten over segmenteren?

  Segmenteren is op zich redelijk persoonlijk en geheel afhankelijk hoe jij je onderneming hebt ingericht. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar zonder jouw input is het lastig om de juiste informatie voor de juiste persoon te maken.
  Dus welke vragen heb jij nog over segmenteren. Laat onderaan je reactie achter en ik maak er weer een nieuwe tip van.

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Nieuwste
  Oudste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  mila
  mila
  2 jaren geleden

  Waarom moet je ook nog een lijst aanvinken als je werkt met segmenten? Moet ik dat zien als de grote kaartenbak en dat er met het segment een deel uitgefilterd wordt? Ik heb met het aanvinken van meerder lijsten overigens gemerkt dat mensen toch 2x een zelfde mail krijgen. Is dat met segmenten niet zo?

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  2
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x