Segmenteren in ActiveCampaign deel 2

In de vorige tip gaf ik het belang aan van segmenteren. In deze tip laat ik met 2 voorbeelden zien hoe je dat in de praktijk doet.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Hoe kom je meer te weten over de interesses van je contacten?

  Daar kan ik kort in zijn. Vragen! šŸ™‚Ā 
  Ik word nog steeds verrast door klanten als wij het hebben over segmenteren en weten wie je doelgroep is.
  ‘Waar zijn jouw contacten in geĆÆnteresseerd?’ vraag ik dan. Dan krijg ik vaak een wazige blik. ‘Hoe kom ik daar nu achter?’ is dan de reactie. Mijn simpele antwoord is ‘VRAGEN’!

  Jouw klanten of potentiƫle klanten zijn veelal meer dan bereid om antwoorden te geven in ruil voor beter afgestemde informatie. In deze tip laat ik je zien welke opties er zijn.

  In mijn vorige TIP over segmenteren heb ik uitgelegd dat segmenteren van je contacten van cruciaal belang is. Een mail sturen naar iedereen in je lijst kan leiden tot ongewenste uitschrijvingen. Dat laatste is jammer omdat je daardoor een potentiƫle klant kan verliezen. Zeker als het gaat om een niet gesegmenteerde contacten lijst.

  Formulier met checklist of klikken op een link

  E-mail met een of meer links

  De meest simpele manier om meer over de interesses te weten te komen van jouw contacten is gebruik maken van een e-mail met daarin een of meerdere links.

  Voordeel:
  Het voordeel hiervan is dat het lekker snel geregeld is. Je stelt een e-mail op met daarin een vraag met een aantal door jou opgestelde antwoorden, en maakt die antwoorden aanklikbaar.

  Nadeel:
  Dergelijke links hebben een zogenaamde ‘landingspagina‘ nodig.
  Om te weten op welk antwoord het contact heeft gegeven, moet ActiveCampaign kunnen registeren welk antwoord het is. Dat doe je dus met een aanklikbare link.
  Middels de link kan ActiveCampaign bijvoorbeeld een ‘tag of label‘ toevoegen aan het contact.
  Als het gaat om Ć©Ć©n antwoord, dan is het te overzien. Je maakt een bedank pagina op je website met een bedank tekst en mogelijk een cadeau en je bent klaar. Die pagina gebruik je dan als landingspagina waar het contact naar toe gaat als op de link wordt geklikt.
  Heb je meer antwoorden, dan moet elke link een unieke achterliggende pagina hebben. Bij twee of drie antwoorden heb je dus 2 of drie landingspagina’s op je website nodig. Dan wordt het al gauw erg onoverzichtelijk.
  TIP:Ā gebruik de aanklikbare link bij een vraag met Ć©Ć©n antwoord.

  Onderstaand een video waarin ik je laat ziet hoe een je e-mail met een aanklikbaar antwoord opstelt.

  Video e-mail met een of meer links

  Video afspelen

  Formulier met checklist

  Ik gebruik zelf liever een formulier op mijn website met daarin een checklist. Een checklist is een optie om een contact of zelfs een bezoeker op je website een of meerdere antwoorden te laten geven op de door jou gestelde vraag.

  Voordeel:
  Je hebt maar Ć©Ć©n pagina nodig op je website waar je het formulier plaatst ongeacht het aantal antwoorden. Dat kan een pagina zijn waar je bijvoorbeeld je blog hebt staan, zoals ik onderaan deze pagina een formulier hebt staan wat ik als voorbeeld gebruik in deze tip.

  Een bijkomend voordeel van een formulier is dat het ook kan worden ingevuld door ‘bezoekers’ van je website die nog niet in je e-maillijst staan.

  Nadeel:
  Het is iets complexer om het op te stellen, maar met onderstaande video gaat je dat zeker lukken.

  TIP: geef niet te veel keuzes, ondanks dat het bij een formulier met een checklist makkelijker is om snel antwoorden te geven, adviseer ik je per vraag niet meer dan 4 a 5 keuzes te geven.
  Probeer de vraag zo specifiek mogelijk te maken. De antwoorden helpen jou om een echte verdieping te kunnen maken op toekomstige e-mails.

  In onderstaande (wat lange) video, neem ik je stap voor stap mee in het proces.

  Video formulier met checklist

  Het is wel een lange video (25 minuten) maar ik neem je stap voor stap mee in wat ik doe. Na afloop heb jij dan ook een formulier met een checklist en een hulpautomatisering om de tags toe te voegen.

  Video afspelen

  Onderdelen in de video:
  00:40 formulier aanmaken met eigen velden
  03:00 eigen velden aanmaken en toevoegen
  05:45 link toevoegen aan e-mail
  08:50 hulp automatisering maken
  20:00 aantonen dat het werkt šŸ™‚
  23:40 toevoegen variabelen aan link zodat bekende contacten geen gegevens hoeven in te vullen

  In de video laat ik je ook zien hoe je kunt realiseren dat de ontvangers van je email met de link naar het formulier niet nog een keer hun gegevens hoeven in te vullen.

  Je leest daar alles over in deze TIP.
  Voeg dit ?firstname=%FIRSTNAME%&email=%EMAIL% achter de link toe en de voornaam en het e-mailadres worden alvast ingevuld.

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  boek in 10 stappen effectieve e-mailmarketing ontmaskerd
  Mijn boek helpt jou in 10 simpele stappen om jouw e-mailmarketing op orde te brengen.
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x